Киев Индипендент: Хрватска ќе го блокира влезот на Шведска и Финска во НАТО

„Киев Индипендент“, еден од главните медиуми во Украина, на „Твитер“ напиша дека Хрватска ќе ги блокира Шведска и Финска да влезат во НАТО.

„Хрватска ќе го блокира влезот на Шведска и Финска во НАТО. Хрватскиот претседател Зоран Милановиќ рече дека ќе му нареди на постојаниот претставник на земјата во НАТО да гласа против потегот“, напишаа киевските медиуми на Твитер.

Реклама

Според медиумот, членството на двете нордиски земји ќе зависи од тоа дали ќе се промени изборниот закон во БиХ.

Реклама