Како стан од 31 м2 може да биде функционален и прекрасен! Идеи за уредување

Иако мисијата на момент може да звучи како невозможна, сепак малите станови можат да се уредат на интересен начин. Но, за секој центиметар да добие своја цел и да заблеска во целосен сјај, потребни се трпение, снаодливост, креативност и понекогаш малку компромис.

Доколку треба да уредувате мал стан, не е лошо инспирација да побарате кај оние кои што веќе го правеле тоа. Меѓу нив е и девојката од Финска која што може да ја најдете на нејзиниот Инстаграм профил.

Реклама

Таа има стан од 31 метар квадратен во кој што живее со својот сопруг и дете, а кој што е доказ дека желбата и волјата, како и доволната количина креативност доволни се за еден таков простор да заблеска.

На нејзиниот профил ќе најдете многубројни докази дека малиот простор изгледа феноменално доколку се уреди по вкус.

 

1. Со помош на огледало просторот направете го да изгледа поголем;

2. Внимателно бирајте го вашиот мебел;

3. Користете различни бои за различни простории;

4. Бирајте мебел кој што може да има повеќе намени.

 

 

 

 

Реклама