Како изгледа Петриња две недели по земјотресот

Во разорниот земјотрес кој пред точно две недели го потресе хрватскиот град Петриња загинаа осум лица. Со пријавени штети во над 37 илјади објекти, од кои досега 2.200 се прогласени за непоправливи, градот денеска изгледа вака:

Реклама

Фото: Индекс.хр

Реклама