Како една шпагета му го спаси животот на Голубовиќ: За малку ќе ми испукаше проектил во главата

Кристијан Голубовиќ дефинитивно е крал на „ловечките и рибарските приказни“ и постојано го прозиваат дека измислува најневеројатните сценарија што наводно му се случиле во животот. Неодамна, тој ги воодушеви сите со приказната за тоа како го претепал Зоран Костиќ Цане од Партибрејкерс, а со својата најнова приказна се надмина себеси.

Во емисијата, Народот прашува, Голубовиќ, за да им докаже на луѓето дека не го познаваат, бидејќи не доживеале тоа што тој го има поминато, раскажа како непознат маж испукал пет куршуми кон него, за време на неговиот ручек во Милано додека јадел шпагети карбонара:

Google search engine

Кој дел од мојот живот вие сте го слушнале? И веќе се ловечки приказни. Знае тој кој доживеа со мене, јас да јадам шпагети, да влезе човек, да пука во менена на оддалеченост од еден метар, ми ја прекинува едната шпагета и ми кине парче коса овде. Ги искрши циглите позади мене, а јас стојам и велам: Човекот ми ја уби карбонарата, раскажува Голубовиќ.

Мојот пријател ме прашува: Брат, дали си жив? Јас му одговарам: Кретенот ме промаши. Ја пуштам вилушката и гледам, тука кај мишката три куршуми од магнумот 357. Ги испука сите пет куршуми, еден во шпагетите, еден во косата и три покрај срцето, веднаш до градниот мускул. Вака на еден метар и ми вели: Сега глуми го Љубо Земунац, бам, бам, рече Кристијан Голубовиќ во емисијата, Задруга – Народот прашува, за време на гостувањето кај Кенан Тахировиќ, кој од шок не можеше ништо да каже.