Кадиров најави изненадувања: Ова не се обични закани, бидете подготвени

Чеченскиот лидер Рамзан Кадиров објави на Телеграм дека е бесен на соопштението на Украина за смртта на чеченските војници кај Лисичанск.

Тој вели дека неговите луѓе успешно ги извршуваат своите задачи. Според него, во Лисичанск не е убиен ниту еден чеченски војник. Чеченскиот лидер најави „изненадувања за украинските сатанисти“ и предупреди дека тоа не се обични закани.

Google search engine

„ Оние кои ги следат моите изјави многу добро знаат дека по слични најави не мора долго да чекаат на мојата реакција. Добро се сеќаваат на операцијата „Возмежје“ што ја изведовме неодамна. Уништивме повеќе од 600 луѓе во еден ден“ напиша Кадиров.

Тој додаде дека му е жал за украинскиот народ кој стана „роб на политиката на НАТО“ и дека не може да влијае на ситуацијата во неговата земја. Кадиров нагласи дека западните земји продолжуваат да испраќаат свои платеници во Украина бидејќи Украина ги исцрпила своите капацитети.

„ Ви велам сега, Русите сакаат да се борат против професионалци, а не обични заложници на постоењето“, рече тој и додаде, „бидете подготвени за нови победи“, рече Кадиров.