Кадиров до Путин: Подготвен сум да го дадам животот за тебе, наредете ѝ на армијата да ги окупира Харков и Киев

Чеченскиот лидер Рамзан Кадиров му се обрати на рускиот претседател Владимир Путин со барање да и нареди на армијата да ги окупира Харков, Киев и други украински градови.

„Другар претседателе, другар врховен командант, многупати сум кажал дека јас сум твој пешадија, подготвен сум да го дадам животот за тебе. Но, не можам да гледам како умираат моите и нашите војници од Министерството за одбрана, Националната гарда и другите структури. Ве молиме затворете ги очите пред се и дозволете им да го завршат она што се случува таму за ден или два“, напиша Кадиров.

Реклама

Тој смета дека само тоа ќе ги спаси руската држава и народ и оценува дека ситуацијата во Украина е закана за целата земја.

Реклама