Јадете секој ден по пет ореви! Еве зошто…

Постојат повеќе причини да ги вклучите оревите во вашата секојдневна исхрана. Дознајте кои се тие причини…

Со вклучувањето на само 5 ореви дневно во вашата секојдневна исхрана, можете да придонесете за целокупното здравје.

Google search engine

Здравствените предности кои можете да ги добиете со воведување на оревите во секојдневието:

– намалување на големината на половината за повеќе од 1 см

– намалување на можноста за развој на болести на срцето

– го подржуваат здравјето на мозокот

– понизок холестерол

– зголемен број на сперматозоиди кај мажите

– намален ризик од дијабетес

– превенција од рак

– зајакнување на коските, кожата и ноктите

Што се случува во вашето тело 4 часа откако се изеле само 5 ореви?

Учинокот од консумирањето на ореви е толку голем што многу луѓе имаат здравствени предности по само 4 часа од консумацијата.

Оревите во тој период го снабдуваат телото со хранливи материи и витамини и така го снабдуваат со гориво до следниот оброк. Оревите се познати и како стабилизатор на стресот.

Антиоксидантите во оревите го зајакнуваат срцето и се борат против слободните радикали кои се познати во предизвикувањето на болести на срцето. Омега 3 масните киселини го намалуваат чувството на депресија и симптомите на ADHS.

Органите започнуваат поефективно да работат, се спречува запушувањето на артериите и другите негативни ефекти за здравјето. Ако се консумира исклучиво во умерени количини, нема да предизвика дебелеење, а наместо тоа, ќе го поттикне здравјето, ќе ја регулира тежината и обемот на половината.