ИСПОВЕД НА ЕЛИТНИТЕ БЕЛГРАДСКИ ПРОСТИТУТКИ: Заработувам по 600 евра дневно, сестра ми е конкуренција, а ова е ГЛАВНО правило во луксузен стан

Три девојки кои живеат во Белград и се занимаваат со проституција ги откриле сите тајни и детали за организацијата на овој нелегален бизнис.

На Ѕвездара заедно живеат три девојки С.(25), К.(18) и М.(30) кои дошле во Белград од Крагуевац, Нови Сад и Зрењанин. Еден од нив продава туристички пакети, друг се занимава со уметност и скулптура, додека третиот работи во салон за убавина.

Google search engine

Но, оваа заедничка приказна има и друга страна – девојките се занимаваат со проституција помеѓу редовните работни места. За овие цели изнајмуваат уште еден стан, на сосема друга локација, на кој секојдневно ги носат своите клиенти.

Новинарите на Монд разговараа со овие девојки за тоа како се организира овој нелегален бизнис, зошто решиле да го прават тоа, дали имаат критериуми по кои избираат клиенти, дали имаат свој „заштитник“ и дали наскоро ќе престанат да заработуваат на овој начин. што е неприфатливо и правно и морално за мнозинството српски граѓани.

„Немаме макроа“

„Ние не работиме за никого, немаме патрони или макроа, а сè сами организираме. Ова е првата реченица што девојките ја кажале кога започнал разговорот со нив, за која инсистирале да биде анонимна, а нивниот идентитет да биде скриен.

„Сè правиме и организираме сами. Изнајмивме стан кој има 100 квадрати, две бањи, три соби и луксузен мебел. Таму носиме клиенти само по препорака, што значи дека никој непознат не може да дојде и да ги побара нашите услуги. Ние стануваме доцна кога не работиме редовна работа и ни доаѓаат редовни муштерии од 15 до 23 часот. Терминот трае околу половина час. За еден ден секој од нас може да заработи околу 500 600 евра“, вели К. вообичаено продава туристички аранжмани. .

Решиле да живеат и работат заедно за да бидат побезбедни и посигурни, но не мислат дека им е потребна машка заштита.

„Се чувствуваме заштитени затоа што се грижиме еден за друг. Различно е кога сме тројца, многу е побезбедно отколку само еден да работи. Негативната страна е што тој што изгледа најдобро секогаш има повеќе работа, бидејќи клиентите прашуваат за неа повеќе, додека другите имаат малку помалку.Сепак, ние го прифативме тоа и секој од нас си има своја пресметка.Понекогаш наместо мене работи сестра ми, но никогаш не сме на смена заедно, затоа што не сакаме биди конкуренција за другиот“, вели С.(25), која вообичаено работи во козметички салон.

Нудат кафе и пијалоци

Како што ни објаснија, се грижат муштериите кои доаѓаат кај нив да не се чувствуваат непријатно, да создадат опуштена атмосфера слична на поранешните бордели.

„Никогаш не смее да се случи муштериите да се сретнат и тоа е главното правило. Атмосферата е опуштена, секогаш правиме кафе и нудиме пијалоци, се грижиме клиентите да се чувствуваат добро. Често ни велат дека сме љубезни, фини , весели.Доаѓаат кај нас затоа што чувствуваат дека ја работиме оваа работа затоа што ја сакаме, а не затоа што не натерала болеста.Мажите чувствуваат кога жената е згрозена, кога и е тешко и дава сексуални услуги со некоја мачнина. Тие тогаш се чувствуваат лошо и не сакаат да дојдат“, вели за Мондо М.

Клиентите обично се пречекуваат провокативно облечени во оглавици и предизвикувачка долна облека. Како што велат, нивното правило е секогаш да носат штикли низ станот.

„Сакаме да создадеме атмосфера и затоа во нашите услуги вклучивме масажа и придружни активности кои ги сакаат клиентите. Оние кои ни се редовни гости често заспиваат, бараат да се истушираат или нешто слично, но ние не правиме никаков проблем за тоа “Меѓу нашите клиенти имаме некои истакнати личности, како луѓе од полицијата, потоа бизнисмени, лекари, сопственици на градежни фирми. Сите не сметаат за дотерани, дотерани и сакаат да доаѓаат кај нас”, вели М.

Seks

Работат за пари, но и…

Додека М.О. која е уметник вели дека проституцијата и одговара бидејќи води сосема поинаков живот и тоа е нејзиниот „вентил“, другите девојки се согласуваат дека парите се главната причина поради која влегле во бизнисот, кој важи за еден од најнеморалните.

„Сето ова го правам најмногу за парите. Не е дека немаме работа и од што да живееме, туку ни треба дополнителен извор на приход. Имам и дете за издржување и оваа работа ми помага во тоа. Немам никаков проблем со тоа и пред да заработам на тој начин, отколку да работам во црква цел месец, а потоа да немам ништо, иако знам дека повеќето луѓе тоа не го разбираат“, вели С.

Кога проценуваме дека ситуацијата или клиентот е ризичен од која било причина, гледаме да го избегнеме тоа, објаснуваат тие.

„Затоа се грижиме сите тројца да бидеме секогаш во станот во исто време, а клиентите да доаѓаат индивидуално, а не групно. Имавме неколку непријатни ситуации, но успешно ги решивме. Никогаш не сме имале проблеми со апсења или нешто слично, затоа што „Се грижиме кому ќе го дадеме нашиот телефонски број, кој секогаш го имаме посебно, приватен и службен. Кога ќе заработам доволно пари или ќе решам дека ќе завршам со проституцијата, ќе ставам крај без никакви проблеми“, вели К.