Имаше корона: Се жалеше на несоница и губење меморија. Нови детали за трагичната смрт на петгодишното дете

Книн е во голема тага и болка. Денес ќе биде погребот на петгодишното момче, кое трагично го загуби животот затворено во автомобилот на 34-годишниот татко, осомничен дека предизвикал смрт на сопственото дете, поради топлината.

Погребот на малото момче од Книн е закажан за денес на Градските гробишта во Книн, каде е прогласен Ден на жалост поради невидената трагедија. Знамињата беа спуштени на половина копје, сите најавени настани беа откажани, а градинката беше завиткана во црно, во која децата тагуваат за својето трагично починато другарче.

Google search engine

По сослушувањето на 34-годишниот осомничен, Државното обранителство не предложи притвор за него, проценувајќи дека нема законски услови за тоа. За понатамошните активности на Државното обранителство ќе се одлучи дури откако ќе бидат готови резултатите од испитувањето и обдукцијата на детето.

Жителите на Книн велат дека е точна информацијата, објавена од ХТВ, а пренесена од некои медиуми, дека таткото на несреќното момче се пожалил на несоница, губење на концентрацијата и меморијата, откако страдал од ковид-19. Полицијата и судот ќе треба ги утврдат сите факти.

Човекот очигледно има здравствени проблеми. Велат дека пред короната бил најнормален, но дека после таа болест имал дупки во меморијата. И, кога истрча од касарната и отиде кон автомобилот, гледајќи го неговиот син, тој започна да вика: Си го убив детето и се онесвестил, раскажуваат во Книн.

Шок и во касарната во Книн. Тишина. Малкумина се подготвени да зборуваат. За таткото на несреќно дете ќе речат дека душа од човек и феноменален татко.

Не знам како ќе го преживее ова. Тој ден дојде нормално на работа, целото утро го помина во каналот. Работеше нормално тој ден. Тој ден се пошегувавме за тоа колку работа има, зборувавме за короната, се зборовите на еден од колегите на осомничениот од касарната Книн.

Како сега ќе се издигне над сè, за жал, тешко е да се каже, велат тие.