Хрватскиот ракометар бил претепан во клубот „Привилиџ“, веднаш избришани снимките од камерите

Хрватските медиуми со големо внимание ја следат ситуација со ракометарот на Бутел, Денис Тот, кој се наоѓа во критична состојба по вчерашното претепување во Скопје.

Според порталот „Вечерњи“ хрватскиот ракометар бил претепан во ноќниот клуб „Привилиџ“, а снимките од безбедносните камери биле избришани.

Google search engine

– Инцидентот се случил во ноќниот клуб „Privilege“, а снимките се исбришани. Некој знае што прави, пишува порталот повикувајќи се на лице познато на редакцијата.

Денис Тот има бројни повреди по целото тело, многу фрактури и најверојатно е удиран со тапи предмети, но и со раце и нозе.

Родителите на 27-годишниот ракометар допатуваа во Скопје.

Се очекува во текот на денешниот ден, МВР да даде официјални информации за инцидентот.