Хрватски доктор: Овде некој е луд!? Каков е тој закон за задолжителни маски по вакцинацијата !?

Хрватски доктор од Задар ја критикуваше владата во Хрватска дека не е рационално нивното решение. Откако Хрватска испадна со јавно соопштение дека ќе се носат маски и по вакцинацијата тој рече дека некој овде ги прави граѓаните будали . Доколку вакцината е во ред тогаш зошто би морале наредните 6 месеци да ја носиме маската !?

Маските ќе бидат задолжителни и за луѓето кои го прележале коронавирусот, бидејќи сè уште не е познато како новостекнатиот имунитет влијае на пренесувањето на вирусот и ќе бидат задолжителни и по вакцинирањето против Ковид-19, изјави директорот на Хрватскиот институт за јавно здравје, Крунослав Чапак.

Google search engine

„Заради честите прашања за тоа дали оние кои го прележале вирусот треба да носат маска, издадовме документ со обврска да носат маски бидејќи сè уште не знаеме како имунитетот влијае на пренесувањето на болеста. Нема докази дали луѓето што стекнале имунитет може да ја пренесуваат болеста и затоа оние кои прележале Ковид-19 треба да носат маска. Така ќе биде и по вакцинирањето“, рече Чапак.