ГОВОРОТ НА ТЕЛОТО ГО ИЗДАДЕ ЗОРАН МАРЈАНОВИЌ? Погледнете како се однесуваше по погребот на Јелена СЕ БЕШЕ САМО ЕМИСИЈА ЗА ЈАВНОСТА?!

Зоран Марјановиќ, кој беше осуден на максимална затворска казна за убиството на сопругата Јелена, во бројни интервјуа, по злосторството, зборуваше за извршителот на тешкото убиство, а цело време тврдеше дека Господ и правдата се на негова страна.

Првото интервју, по погребот на Јелена, Зоран го даде на новинарката на Курир, Љиљана Станишиќ.

Google search engine

Во тој разговор тој зборувал за кобниот ден и за тоа што се случило на насипот кога Јелена исчезнала.

Сепак, неговото однесување пред камерата во тоа време можеше да биде доведено во стресна ситуација поради трагичната загуба, но сега откако е осуден, се поставува прашањето – зарем тогаш говорот на телото не му кажуваше? Во продолжение погледнете што кажа тој:

Сето тоа беше шоу за јавноста?

На одбележувањето на тригодишнината од смртта на неговата сопруга Јелена во 2019 година, Марјановиќ беше видно вознемирен и нерасположен, погледна во земјата, а во еден момент дури и заплака и го покри лицето со рацете. Неколку пати ја бакна сликата, го прегрна споменикот и ја галеше сликата на Јелена. Ништо подобра не беше ситуацијата и на спомен плочата на насипот во Црвенка, каде беше пронајдено телото на пејачката.

Психијатарот Ивица Младеновиќ тогаш објасни дека е очигледно дека Зоран Марјановиќ бил во депресија на гробиштата.

– Говорот на телото секогаш издава човек, а овде зборуваме за личност која со години е во фокусот на јавноста, што е многу стресно, што и да мислите за него. Логично е дека би бил депресивен на денот кога била убиена неговата сопруга. Сакам да напоменам дека неговата тага е автентична, тоа е нормално однесување за ваква ситуација – рече тогаш нашиот соговорник.

Jelena Marjanović, pomen

Сепак, Младеновиќ повтори дека Марјановиќ е склон кон егзибиционизам.

– Само бакнувањето на споменикот може да биде перформанс за јавноста, особено што знаеме дека тој сè уште сака да биде во очите на јавноста, да се претставува и покрај ваквата ситуација. Сепак, дури и да сака изложување, очигледно е дека не му е грижа – заклучил тогаш психијатарот.

Криминологот Златко Николиќ тврди дека однесувањето на Марјановиќ на гробиштата било „научено и соодветно на ситуацијата“.

– Кај нарцис од неговиот тип постои она научено однесување кое е соодветно на ситуацијата и околината. Тој не можеше ни да биде тажен, а кој било друг би бил тажен на такво место. Ова е претстава затоа што имаше публика – криминологот тогаш беше остар.