Голубовиќ: Аркан ми се закани дека ќе ме направи паштета, но јас прв му реков дека…

После дисквалификацијата од реалното шоу Задруга, Кристијан Голубовиќ е редовно покануван и посакуван гостин во сите медиуми, каде што тој искрено одговара на прашањата од новинарите и презентира факти од неговиот живот кои честопати се шокантни.

На прашањето што мисли за Цеца, тој одговори:

Google search engine

Немам некое мислење за неа, во моето срце е Наталија Мартиновиќ, чесна и патријархално образована жена, академска граѓанин од два факултета, која му роди на Аркан близнаци и две ќерки. Замислете јас и Кристина да бевме во Краљево, во станот на Ивана, јас никогаш не би го сторил тоа. Ако имав гнездо со Ивана во еден стан, никогаш немаше да донесам друга жена таму, за мене тоа беше незамисливо и ги знам солзите на тие деца и на Наталија во тоа време.

Тој се осврна и на односот што го имаше со Аркан, велејќи дека на почетокот било многу напнато.

На неговиот кум му пукавме во нозете поради некој спонтан конфликт, тоа беше Славко Мијовиќ, наречен Пијук. Тогаш Аркан изјави дека ќе направи паштета од мене, вели Голубовиќ.

Тој исто така истакна дека со група од 12-13 млади момчиња влегол во слаткарницата која ја држел Аркан во улицата Љутице Богдана и уринирале врз колачите. Но додава дека го предупредил дека за него се подготвува убиство.

Мислам дека државата тука ги имаше замешано прстите преку некои криминалци на кои им дојде преку глава однесувањето на Аркан, се однесуваше како да е семоќен и немаше сфера каде што не ја ставаше својата рака. Сколе рече дека некој треба да го убие за такво однесување.