Еве зошто мажите треба да спијат без долна облекa

Доколку сакаат да го подобрат квалитетот на сперматозоидите, мажите би требало да спијат голи, односно без долна облека…

Според студијата на Националниот институт за здравје и развој на деца, мажите кои носат боксерки во текот на денот, а спијат без долна облека, имаат за 25 проценти помалку ДНК фрагментација во споредба со оние мажи кои носат боксерки и додека спијат.

Google search engine

Во период од 12 месеци е следен квалитетот на спермата кај 500 мажи кои носеле различни видови на долна облека и потврдено е дека оние кои спиеле без долна облека се повеќе плодни.

Мажите кои планираат потомство се советуваат во текот на денот да носат пошироки боксерки, а навечер на спиење да одат без долна облека.