Еве како денес изгледа некогаш омилената пешачката зона покрај Вардар

На социјалните мрежи се објавени фотографии кои покажуваат како изгледа пешачката зона покрај Вардар денес.

„Шеталиштето. Единствената запад – исток велосипедска врска низ Мал Ринг. И ‘прекрасен’ репрезентативен амбиент за пиење кафе. Центарот на центарот“, стои во објавата.

Google search engine

Од фотографиите се гледа дека просторот е узурпиран од автомобили.