ЕУ ја стави Македонија на „црната листа“ на земји за патување

Европската унија во петокот презеде чекори за враќање на патните ограничувања поради пандемијата на ковид за САД и уште пет други држави. Меѓу нив е и Македонија, пишува „Дојче веле“.

Меѓу земјите за кои ќе се вратат ограничувањата се и САД, Косово, Израел, Црна Гора и Либан.
Процедурата за одлуката започнала денеска, а се очекува да биде потврдена во понеделник доколку ниту една земја-членка на ЕУ не ја блокира.

Google search engine

Целиоте текст овде.