Експертите тврдат дека овие секс пози согоруваат повеќе калории и од тренинг во теретана

Експерите одамна открија дека сексот е одличен начин за согорување калории, а сега тврдат дека некои пози се поефикасни и од тренинг во теретана.

Во најновото англиско истражување учествувале 112 парови кои што носеле уреди за трошење калории за време на сексуалниот однос.

Google search engine

Откриено било дека жените и мажите во текот на сексуалниот однос трошат различен број калории.

Исто така потврдено било дека позата во која што жените трошат најмногу калории е онаа на која што мажот лежи на грб додека жената е поставена над него.

Од друга страна пак, мажите, најмногу калории трошеле во положбата во која што жената е легната на грб со нозeте подигнати во воздух, а мажот во полуседечка позиција пенетрира.

Добрата вест во тоа е тоа што околу 72 осто од жените доживеале оргазам додека имаат сексуален однос во таа поза, пред неа се наоѓа позата „доги стајл“ во која што оргазам доживеале 79 отсто од испитаничките.