ДУРИ 3 ПАТИ СЕ ЈАВУВАЛ ДОДЕКА СЕЕЛ СМРТ?! Кај се јавил Бориловиќ: Еден повик е ПОСЕБНА МИСТЕРИЈА

Масовниот убиец Вук Бориловиќ остварил три телефонски повици за време на неговиот крвав поход, соопшти Управата на црногорската полиција.

Јавноста дозна дека по бруталното убиство на Наташа Мартиновиќ и нејзините два сина, Бориловиќ ладнокрвно му се јавила на нејзиниот сопруг Милош и му кажала дека го убил и неговото семејство и своето. Сепак, другите два повици остануваат нерешени, од кои едниот е посебна мистерија.

Google search engine

Полициската управа (УП) излезе со сеопфатно соопштение во кое го реконструира движењето и однесувањето на налудничавиот масовен убиец, меѓу другото наведувајќи дека тој направил дури три телефонски повици за време на монструозниот чин. И тоа во различни временски интервали, некои дури и кога бил тешко ранет.

1. Во 15 часот и 30 минути му се јавува на Милош Мартиновиќ: „Ги убив и моето и твоето“

-Го убив вашето и моето семејство, монструозни се монструозните зборови кои Вук Бориловиќ наводно му ги упатил на Милош Мартиновиќ откако ги убил своите најблиски.

– Врз основа на досега спроведените извидувачки дејствија, вклучително и изјавите, односно прибраните информации, произлегува дека околу 15 часот и 30 минути В.Б. (34) имал телефонски разговор со друго лице чиј идентитет засега нема да го откриеме поради заштита на оштетените и сведоците и во кој меѓу другото објавил дека му го одзел животот на семејството кое живеело со него во неговата куќа, односно две малолетни деца, се наведува во соопштението на УП.

Според неофицијалните информации кои протекоа во медиумите, времето и описот на овој повик се совпаѓаат со повикот што убиецот му го упатил на Милош Мартиновиќ, но реченицата што ја изговорил сè уште навлекува превез на мистерија околу целиот случај.

Имено, Бориловиќ до тој момент не бил во контакт со ниту еден од членовите на неговото семејство, ниту блиску, ниту далеку, а од сите жртви бил во роднинска врска само со неговиот вујко Горан Ѓуришиќ, кого брутално го ликвидирал.

Vuk Borilović

2. Во 15 часот и 50 минути му се јавува на познаник: „Нема да преживеам“

Во медиумите беше обелоденето и дека еден од трите повици бил упатен до познаник на кој му рекол дека е тешко ранет и дека најверојатно нема да преживее.

Имено, како што информираат од УП, при размена на оган со убиецот, кон кого биле испукани 20 проектили, еден полицаец бил ранет во пределот на главата.

– Досегашните мерки и дејствија укажуваат дека еден од проектилите испукани од полициски службеници го погодил В.Б. и во таа прилика тешко го ранил. По наизменичното користење на огнено оружје од страна на полициските службеници и В.Б., според нивните изјави и пријави, во еден момент немало повеќе употреба на оружје од страна на В.Б., се вели во соопштението кое стигнало и до редакцијата на „Блиц“.

Во истиот документ понатаму се наведува дека споменатиот повик убиецот потоа го упатил на познаник чиј идентитет не се открива и му рекол дека „нема да преживее“.

-Тоа го потврдува и исказот на сведокот кој телефонски разговарал со В.Б. околу 15 часот и 50 минути, односно дваесетина минути по телефонскиот разговор претходно извршен од В.Б. Според исказот на сведокот, во овој телефонски разговор од 15.50 часот, В.Б. изјавил дека убил голем број луѓе и дека е тешко ранет и дека мислел дека нема да преживее, се потврдува во полициското соопштение.

3. Повикај целосна мистерија

Управата на црногорската полиција извести дека Вук Бориловиќ повторно телефонирал додека сеел смрт во Цетиње, односно наводно пред да му се јави на Милош Мартиновиќ, без да прецизира точно време.

Сепак, тој трет повик се уште е целосна мистерија, бидејќи полицијата не прецизираше неговата содржина, како и до кого е упатено. Надлежните, наводно, од безбедносни причини не сакаат да соопштат со кого разговарал Бориловиќ за време на неговата крвава гозба.

– На овој разговор (со Милош Мартиновиќ, ред. ноем.) му претходеше друг разговор, чија содржина и идентитет засега нема да ги откриеме, од истите причини (безбедност, уред. но.), но кои потврдуваат претходните наводи (кои му го одзеле животот на семејството кое живеело со него, белешка ноември), се наведува во гореспоменатото соопштение.

Оттука, може да се заклучи дека по убиството на Наташа Мартиновиќ и нејзините синови, Вук Бориловиќ остварил два телефонски јавувања, додека третиот повик го упатил тешко ранет човек на работ на смртта.