Драма во популарното летувалиште во Албанија: Дете со хеликоптер итно префрлено во болница

Детето се отруло откако проголтало 400 милиграма таблети Ибупрофен.

Дете на возраст од 12 години се отруло во албанското летувалиште Саранда од прекумерна количина на Ибупрофен и било префрлено со хеликоптер во болница.

Google search engine

Како што се наведува, детето, државјанин на Украина, труењето го добило откако проголтало 400 милиграма таблети Ибупрофен, пренесува “ABC Albania”.

Постои сомнеж дека неговата мајка по грешка му давала тој лек, мислејќи дека е лоперамид за дијареја.

Се додава дека детето во болница било примено со силни болки во стомакот, тешка главоболка , проблеми со уринирање и поспаност.