Google search engine

Драги Рашковски си поднесе оставка од функцијата секретар во кабинетот на премиерот

Драги Рашковски на својот Фејсбук ја објави оставката во која пишува дека се повлекува од функцијата Секретар за мониторинг и поддршка на институциите при реализација на програмата на Влада на Република Македонија.

На социјалните мрежи објави писмо кое го упатува до премиерот Зоран Заев, во кое објаснува зошто дава оставка.

Google search engine

– Кога политиката, политиканството ќе станат погласни од природните науки, тогаш работната атмосфера станува непогодна за некој кој е научен во се да ја бара логиката, пишува тој во писмото.

Освен зачувувањето на интегритетот и достоинството, причината за неговото повлекување се и актуелните случувања и според него лажните вести, кои вели дека треба да се проверат преку институциите.

Погледнете го писмото: