Дојави за бомби по 15 минути настава, учениците се вратија дома

До неколку основни и средни училишта во Скопје и денеска пристигнаа дојави за наводно поставени експлозивни направи.

Наставата траела само 15 минути. По дојавите, објектите се евакуиарни, а учениците испратени дома за онлајн да ја продолжат наставата.

Google search engine

Пријави за наводно поставени бомби има и во гимназиите „Јосип Броз Тито“, „Раде Јовчевски-Корчагин“, „Никола Карев”, „Орце Николов”.

Во тек се безбедносни проверки.