ДЕТАЛИ ЗА СРЕДБАТА НА МОМЧЕТО УБИЕЦ И МАЈКАТА: И поставил само ЕДНО ПРАШАЊЕ! Што сакаше да каже е мистерија

13-годишното момче кое на 3 мај изврши грозоморен масакр во основното училиште „Владислав Рибникар“, пред видео-врската преку која беше сослушан како сведок во истрагата што ја спроведува Вишото јавно обвинителство против неговиот татко, за прв пат по два и пол месеци ја виде мајка си и имаше едно прашање за неа – „Дали си сега среќна?

Според изворот, присутните  биле изненадени од неговата студена средба со мајка му, која го прегрнала. Инаку, мајката, како старател бидејќи истиот ден бил уапсен таткото, на 3 мај потпишала согласност тој да биде сместен во таа установа.

Google search engine

Hapšenje dečaka ubice ispred škole

-Мајка му го прегрна, но без емоции немаше солзи и никаква реакција. Таа накратко му рече „да одговори на сите прашања“, а тој и одговори „среќна ли си сега“ – открива нашиот соговорник, но не можеше да прецизира дали мислел на средба или нешто друго.

За потсетување, тринаесетгодишникот беше сослушан како сведок во истрагата што ја спроведе Вишото јавно обвинителство во Белград против неговиот татко, поради сомнение дека го однел синот на стрелиште и го научил да пука иако имал само 13 години, како и поради тоа што оружјето за кое имал доволно лесно обезбедено лиценца му било лесно обезбедено две лица. Да потсетиме, кобниот ден од сефот го зел оружјето за кое наводно изјавил „дека лесно го отворил бидејќи имал три броја, а два веќе биле наместени да го отворат сефот и дека само двапати го свртел третиот“.

Кобниот ден влегол вооружен во училиштето, прво убил чувар, потоа три девојчиња кои ги затекнал во ходникот, а потоа влегол во своето одделение на кое имало час по историја и почнал да ги убива децата едно по едно.

– Освен оружјето, сефот од кој рече дека лесно го земал оружјето, стрелиштето и стрелачката пракса, му поставувале прашања и за односите во неговото семејство. Кога го прашале да каже каков е татко му, тој веднаш одговорил „добар и паметен“, но кога истото прашање било поставено за мајка му, тој молчел речиси цела минута, а потоа рекол „грижлив и паметен“ – открива соговорникот на Курир.рс.