ДАЛИ ЗНАЕТЕ ДЕКА И МАЖИТЕ ИМААТ Г ТОЧКА? Врвот се доживува за време на позата “ВОДОИНСТАЛАТОР”!?

Типично и ништо необично е што понекогаш жарот во креветот малку се гаси, и дека треба повторно да се разгори, а тоа може да се направи, меѓу другото, со воведување на некои нови пози или остварување фантазии.

Сексуалните терапевти истакнуваат дека секоја сексуално активна личност на овој свет има фетиш, односно сексуална склоност. Иако фетишите обично се поврзуваат со крајности, тоа всушност не е точно. Фетиш е секоја активност под чаршафите која ни причинува задоволство. Истражувањата покажаа дека најчестиот фетиш е играњето улоги, во кое партнерите облекуваат униформи за да ја претворат фантазијата на партнерот во реалност за момент.

Google search engine

Зошто жените сакаат униформи?

Психолозите велат дека униформите претставуваат цел и храброст, но и љубов кон одредена професија. Заинтересираните, страствени и умешни мажи прават подобри љубовници, покажува истражувањето. Полицајците, пожарникарите или водоводџиите се најчестите улоги кои жените ги бараат кај мажите.

Како да ја направите позата „секси водоинсталатер“?

Дали знаевте дека постои секс поза во која жената се претвора во секси водоинсталатерка? Таканаречената „поза за водоводџија“ е нова форма на сексуално однесување што вклучува орален секс. Така, во позата на секси водоинсталатерката, жената изгледа како да „верува на она што е под мијалникот“.

Во оваа поза, мажот клечи, а жената лежи на грб, со главата свртена кон неговите препони, па изгледа како да го поправа мијалникот.

Иако на почетокот оваа поза изгледа како да го става задоволството на мажот во преден план, всушност не е така. Во оваа поза, мажот има слободни раце кои може да ги користи за страсни допири, па оваа поза би можеле да ја видиме како секси предигра за вистинска игра.

seks, orgazam, žena seks

Ова е совршена поза за парови кои сакаат да разменуваат доминантни и покорни улоги. Личноста што прима задоволство во оваа поза има контрола на движењето, а личноста што дава задоволство има многу подобар пристап до „машките органи“ отколку во класичната поза на орален секс. Со оралниот секс не е само пенисот во преден план, треба да се реши и машката Г-точка, изјави сексуалниот терапевт Сакши Тико.

Дали знаете каде е машката Г-точка?

Ако веќе не сте знаеле, машката Г-точка е простатата. Станува збор за жлезда која се наоѓа приближно пет до седум сантиметри од анусот, на предната страна на аналниот канал и веднаш под мочниот меур, а со стимулирање на ова место ќе го доведете мажот до некои нови сексуални искуства.

Експертите за секс предлагаат начини на кои можете да ја зачините оваа поза. За да ја направите позата што е можно поудобна, користете мека потпора за да не ве болат колената. Исто така, жената која лежи и му дава задоволство на партнерот нема никаква контрола на движењата, затоа однапред договорете се за темпото и динамиката на движењата.

За љубителите на BDSM, предлогот е да се користат лисици или кожен камшик за лесно удирање, вели Тико.