Дали уште денеска ќе имаме топли радијатори?

Скопјани денеска се разбудија со топли радијатори, но и со страв и неизвесност што ќе донесе утрешниот ден откако БЕГ најви дека од утре нема да може да испорачува топлинска енергија. Компанијата побараВладата да ја превземе во времено управување компанијата почнувајќи од 14.01.2022 се до завршување на кризната состојба во оваа грејна сезона.

Претходно граѓаните добија покачување на сметките за парно за 14 проценти. Владата се обиде  одговорноста да ја префрли кон Градот Скопје, кој нема никакви законски ингеренции да финансира приватни компании. Таква законска можност во Македонија има само Владата.

Google search engine

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимоски, изјави дека БЕГ ќе остане без лиценца во моментот кога ќе престане да испорачува топлинска енергија.