Дали брзите тестови во домашни услови ги користите на правилен начин?

Коронавирусот повторно зема замав. За жал, бројот на заболени секојдневно расте, па оттаму и препораките за преземање на сите заштитни мерки како и навремено изолирање и тестирање доколку сте биле во контакт со заразено лице или пак доколку почувствувате било каков симптом на настинка.

Најбрзиот начин да направите тест во моментов е брзиот антигенски тест, сега достапен за пошироката маса. Оттаму произлегува и прашањето – дали луѓето на правилен начин го користат брзиот тест? Како тој треба да се изведе и кои грешки треба да ги избегнете доколку правите брз тест во домашни услови?

Google search engine

Во прилог, видеото со детално објаснување за правилно користење на брзиот тест може да го погледнете ТУКА.