Д-р Пановски советува како да се користи лекот ивермектинот

„Ивермектин е навистина евтин за лек, за 5 евра се зема два и пол пати поголема количина од онаа која се снабдуваше во Грција. Водено тој е поефективен од Ремдесивир“, вели доктор Никола Пановски во вестите на Сител.

„Според упатството лекот се дава и превентивно, јас сметам дека е непотребно со тоа ќе се прави дома залихи. Тој треба да се користи од лицата кои треба да се заштитат или лицата кои веќе дознале дека се позитивни по тестот“, објаснува Пановски.

Google search engine

Тој вели дека засега нема потреба од комбинирање со друг лек за да се лечи ковид.

„Лекот ако се даде на почетокот во просек на петтиот ден ги олеснува симптомите. Граѓаните да внимаваат на дозата. И да не го пијат младите кои полесно ја поднесуваат болеста. Лекот е безбеден, но има интеракции ако се дава во комбинација со невролошки лекови“, заклучува докторот.