Д-р Беќаровски: Вистинските независни интелектуалци во Бугарија и Македонија, за 24 часа можат да ги решат меѓусебните недоразбирања

Вистинските независни интелектуалци во Бугарија и Македонија, за 24 часа можат да ги решат меѓусебните недоразбирања, без посредници и преведувачи, бидејќи го зборуваат истиот јазик, ЈАЗИКОТ НА РАЗУМОТ. Националистите во Бугарија и Македонија, иако зборуваат со сличен јужнословенски јазик, никогаш нема да може да се разберат.

Народи со ТАЖНА СЕГАШНОСТ, најлесно се владеат со ЛАЖНА ИСТОРИЈА. Време е да градиме мостови кои спојуваат, а не ѕидови кои раздвојуваат. Струјата, плинот, горивата поскапеа енормно и во Бугарија и во Македонија, а цехот го плаќаме исто и ние, како и нашите источни браќа иако тоа некој тешко го сфаќа.

Google search engine

- АУДИО РЕКЛАМА -