30/06/2022

Возилото ќе може да се осигура само за викенд, на шест месeци или за...

Во завршна фаза е процесот на либерализација на пазарот на автоосигурувањето. Во моментов пазарот на автоодговорноста е регуриран. Тоа е така затоа што кога се подготвувале правилата имало малку осигурителни компании, но со развој...

Криптовалути кои треба да ги пратите во 2021 година

Зголемувањето на вредноста на Биткоинот доминираше на пазарот на криптовалути во 2020 година, но во 2021 година може да дојде до развој на помалку познатите дигитални валути. Ripple Ripple е криптовалута поврзана со XRP, блокчејн кој...

Обединетите Арапски Емирати предупредуваат: САД ДА НЕ ЈА ДИКТИРААТ ПОЛИТИКАТА НА ОПЕК+

Министерот за енергетика на Обединетите Арапски Емирати, Сухаил ал-Мазруи, денеска изјави дека единствената мисија на групата ОПЕК + е да го стабилизира нафтениот пазар и да обезбеди што е можно повеќе снабдување и дека...

Народна Банка: Граѓаните сѐ почесто ги користат дигиталните канали за плаќање

Заради согледување на движењата кај плаќањата, во услови кога навиките за начинот на извршување на плаќањата се менуваат заради влијанието на пандемијата на ковид-19, Народната банка ги обработи податоците од платежната статистика за третиот квартал...

Која банка одобрува најмногу кредити на граѓаните

Според податоците на Народната банка за банкарскиот сектор во земјата за 2020 година, Стопанска банка АД Скопје е банката која најмногу ги кредитира граѓаните, односно домаќинствата. Така, од вкупните кредити 48,5 милијарди денари се кредити...

Комерцијална банка има 5207 акционери, а еве кој е најголем

Структурата на акционерскиот капитал на Комерцијална банка АД Скопје на 31.12.2020 година се состои од 5207 акционери правни и физички лица од кои 97,23% се домашни и 2,77 се странски акционери, соопшти Банката во...

Комерцијална банка прокнижи добивка од 31 милиони евра за 2020 година

Во периодот од 01.01-31.12.2020 година Комерцијална Банка АД Скопје од своето работење оствари нето добивка за финансиската година во износ од 1.912,0 милиони денари наспроти остварената нето добивка за претходната година во износ од...

Цените на горивата во Грција вивнаа до небо: Литар чини и до 30 денари...

Цените на горивата во Грција нема да им се допаднат на граѓаните, ниту туристите, бидејќи оваа земја последните денови бележи ценовни рекорди на бензинот и дизелот во регионот. Според најновите податоци, цената на дизелот е...

Балканците во Германија заработуваат и до 3.000 евра месечно, а не мора да го...

Во Германија, каде живеат голем број Балканци, главно работат на потешки работни места, како што се градежништвото, каде што просечно заработуваат до 2.500 евра месечно. Во Германија има многу жители од регионот кои се...

Еден грам чини и до 100 евра, а овој бизнис може да заживее и...

Хит на светскиот пазар е пчелниот отров, кој веќе е широко користен за производство на лекови и фармацевтски производи. Цената во светот се движи од 60.000 до 100.000 евра за килограм, додека во кај...
- Комерцијален оглас -

НАЈНОВИ