15/01/2021

Можат ли новороденче и домашни миленици заедно?

Мачките обично го игнорираат новиот член и бегаат од бебето. Важно е само претходно да ја запознаете, да ја оставите да ја душка ногата на бебето, да ја види просторијата и да ѝ посветите...

Како мајката доживува еден обичен ден, а како детето?

Додека мајката е уморна и истрошена обидувајќи се да постигне сè и пред очите ѝ се само оние тешки моменти, спомените на нејзините мали ќерки покажуваат нешто сосема друго. Тие се сеќаваат...

Француските здравствени власти предупредуваат на ризиците од слајмот

Француските здравствени власти испратија предупредување пред божиќните празници од ризиците по детското здравје што ги носи играњето со еластичната смеса слајм. која е многу популарна кај децата и младите. Како што јави...

Популарниот слајм чини 50 денари, а е полн со штетни хемикалии

Според последните истражувања слајмот најпопуларната играчка помеѓу младите содржи големо количество од хемикалијата бор. Тестовите кои беа спроведени покажуваат дека во овие „лигавци“ има 4 пати концентрација на оваа хемикалија од дозволеното според...

Ова се најдобрите земји на светот за одгледување на деца

Универзитетот во Пенсилванија од 2016 година составува годишна листа на најдобри земји за одгледување на деца. Според овогодишниот извештај, најдобри се скандинавските земји: Данска, Шведска и Норвешка се наоѓаат по тој редослед на...

Во Британија децата си легнуваат со телефон во рака, 42 отсто не можат да...

Повеќе од половина од децата признале дека заспиваат со мобилен телефон во рака, покажува годишното истражување за употреба на модерната технологија кај младите. Во извештајот „Childwise report“ се утврдува дека децата во...

Ми ги кажа овие 5 зборови и никогаш повеќе не влегов да чистам после...

Со години наназад Хајди Хам на крајот од секој ден троши најмалку еден час на чистење и средување на собата во којашто претходно децата играле. Сценографијата практично секогаш била иста – под прекриен со...

Престанете да се консултирате на интернет за било каков проблем

Многумина од родителите не знаат дали да го слушаат советот од бабите и дедовците, од интернет или од сите други родители, па често прават грешки. Но, најдобар совет е оној од...

Како изгледа телото 3 дена пред и 3 недели по породувањето

Откако ѝ здодеало да ги гледа ретушираните фотографии од постпородилните тела на социјалните мрежи, една мајка одлучила да ја сподели својата реалност. Кристен Суливан објавила фотографија од себеси, три дена пред да се породи...

Ми ги кажа овие 5 зборови и никогаш повеќе не влегов да чистам после...

Со години наназад Хајди Хам на крајот од секој ден троши најмалку еден час на чистење и средување на собата во којашто претходно децата играле. Сценографијата практично секогаш била иста – под прекриен со...
- Комерцијален оглас -

НАЈНОВИ