15/01/2021

Јапонците спремаат нешто што го нема ниту во филмовите

Јапонската компанија „Sumitomo Forestry“ започна со истражување на растот на дрвата и користење дрвени материјали во вселената. За таа цел ги здружиле силите со универзитетот Кјото, со кој заедно ќе експериментираат со различни видови дрво...

Израелски научници открија технологија која е евтина, широко достапна и се чини дека го...

Нивното истражување би можело да биде пресвртна точка во борбата против новиот коронавирус, за кој е откриено дека преживува на некои површини и до три дена. Уште од моментот кога новата пандемија на коронавирусите го...

Откриен таен проект на ЦИА – Целта била контрола на човековиот ум

ЦИА имала таен проект "MK-ULTRA" кој бил спроведен во текот на 1957-ма и 1960-та година, а чија цел била контрола на човековиот ум со помош на дрога и методи како хипноза. Се било откриено во...
- Комерцијален оглас -

НАЈНОВИ