Британија ја тресе скандал! Во парламентот пронајдени траги од кокаин на повеќе локации!?

Управните органи на британскиот парламент ќе повикаат полиција и специјални органи за истрага откако култен лондонски весник објави дека на многу места во Собранието се пронајдени траги од кокаин.

Претседателката на Собранието, Линдзи Хојл изјави дека ќе контактира со полицијата откако весникот објави дека се појавила дрога во зградата на парламентот.

Google search engine

Во извештајот на весникот се вели дека тестовите за откривање дрога откриле траги од кокаин на 11 локации каде пристап имаат само пратениците, вработените и новинарите, а помеѓу локациите наводно е и тоалет во близина на канцеларијата на премиерот Борис Џонсон.

Наводите за употреба на дрога во парламентот се длабоко загрижувачки и за тоа ќе разговарам со градската полиција оваа недела. Очекувам да видам целосна примена на законот, изјави Хојл.

Портпаролот на Џонсон, Макс Блејн, исто така изјави дека извештаите се загрижувачки.

- АУДИО РЕКЛАМА -