Биткоинот утрово над 50.000 долари – Каде е крајот на сегашниот тренд?

Според веб-страницата Koingeko, во последните 24 часа, растот на вредноста на пазарот за криптовалути дополнително се засили. Вредноста на целиот пазар се зголеми за дури 3,6 проценти.

Најпознатата криптовалута во светот, биткоинот, е над 50.000 долари, каде што беше последен пат во мај, а во моментов се тргува по цена од 51.794 долари. Тоа значи дека е зголемен за околу 3,5 проценти во последните 24 часа.

Google search engine

Етериумот порасна за 1,1 отсто во изминатите 24 часа и се тргува нешто под 4.000 долари, односно. 3.929 долари. Интересно е што порасна за над 20% во последната недела.