Бислимовски: БЕГ ќе остане без лиценца во истиот момент кога ќе престане да испорачува топлинска енергија

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимоски, вели дека БЕГ ќе остане без лиценца во моментот кога ќе престане да испорачува топлинска енергија во Скопје, а одговорноста за снабдување со топлинска енергија ќе ја преземе Владата.

Ваквата реакција на Бислимовски доаѓа откако претходно БЕГ соопшти дека има пари за набавка на гас до крајот на утрешниот ден.

Google search engine