Беливук и Миљковиќ за седум дена ликвидирале двајца па одлучиле да одат на море! Еве и каде

Вељко Беливук и Марко Миљковиќ, кои неодамна беа обвинети за убиство на Горан Михајловиќ и Никола Митиќ, го зголемија бројот на нивните жртви обвинети од Обвинителството за организиран криминал на седум, од киднапирања, ликвидации и масакри, се во летувалиште во Турција. Имено, водачите на суровиот клан се обвинети за убиство на Горан Величковиќ Гокси и Никола Митиќ во август 2020 година, на разлика од само седум дена. И двајцата биле киднапирани, а потоа однесени во куќа во Ритопек.

Veljko Belivuk, Marko Miljković

Google search engine

Телата ги мелеле

– Гокси беше киднапиран на 3 август, а Митиќ на 10 август. И двајцата прво беа брутално мачени, а потоа убиени, исечени на парчиња и мелени во индустриска мелница за месо. Згмечените тела биле фрлени во Дунав во вреќи – потсетува изворот и додава дека комуникацијата меѓу членовите на кланот Беливук-Миљковиќ покажува дека тие ја напуштиле Србија по убиството на Митиќ.

– Браќа, благодарам. Секој дел за секого, ова е десет – напишал Марко Миљковиќ во групата за допишување, а Беливук одговорил: „Сред бел ден, пред народ, нема ништо погрубо, сега ќе се преселиме“.

– Еве, бараме билети – одговара Миљковиќ.

Водачите на групата, според сведочењето на Никола Спасојевиќ, соработник сведок, кумот на Марко Миљковиќ, кој бил задолжен за бојадисување на просториите на стадионот на Партизан откако го мачеле Митиќ, по ова злосторство го исекле и го фрлиле каучот на кој седел, и отишле во Турција на одмор.

Veljko Belivuk, Marko Miljković

Пред тоа, Беливук, како што се сомнева, го споделил задоволството со останатите членови на групата, но и преку Скај им давал инструкции како да се однесуваат.

Беливук: „Драги мои браќа, уште еднаш да ве поздравам сите, ви благодарам на сите, само бидете паметни сега, нема вкрстување на сите заедно, но да внимаваме, поради полиција додека не помине само жештината, и штом поминат жештините продолжуваме од кај што застанавме.Веќе не е така денес ова е нешто што не бива ни работат брат шест месеци еден ден ги носиме на работа и одерете ги, постарите браќа, како што велат.