АРМИЈАТА НА СРБИЈА ГИ ОТКРИ ДЕТАЛИТЕ ЗА СОБОРЕНИОТ ДРОН: Вака беше уништен дронот на подрачје на Копаоник!

Согласно наредбата на претседателот на Републиката и врховен командант на вооружените сили на Србија, Александар Вучиќ, вооружените сили на Србија преземаат засилени мерки за откривање, следење и неутрализирање на беспилотни летала во близина на воени објекти, соопшти Министерството за Се огласи одбраната на Република Србија.

„Денеска, во попладневните часови, единиците на Војската на Србија, по навремено откривање и следење, неутрализираа комерцијален дрон кој се движеше од правец на Копаоник кон Рашка.

Google search engine

Дронот е соборен со примена на мерки за електронско заглавување, во непосредна близина на воените објекти во гарнизонот Рашка.

Српските вооружени сили ќе продолжат, согласно наредбата на претседателот на Републиката и врховниот командант, да ги соборуваат сите беспилотни летала пронајдени во зоната на забранети летови и во близина на воените објекти. стои во соопштението.