Александар Стојкоски фаворит во Ѓорче Петров, во предност од 1.672 гласа

Од досега пребројаните 58,49% гласови во скопската општина Ѓорче Петров, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Стојкоски е во предност од 1672 гласа пред актуелниот градоначалник и кандидат за уште еден мандат Александар Наумоски.

Според официјалните податоци на ДИК, Стојкоски освоил 5383 глса, а Наумоски 3711. Во вториот круг Стојкоски влегува како фаворит.

Google search engine

Во Ѓорче Петров ќе се оди на втор круг, затоа што од вкупно запишаните избирачи на избирачкиот список, не излегле на гласање една третина.