Ако одите на одмор во Грција обрнете внимание на следниве казни!

Во зависност од тоа каде ќе одлучите да одите, ако одите со сопствено возило, важно е да ги почитувате сообраќајните прописи на секоја земја.

Кога ќе ја преминете грчката граница, мора да ги почитувате нивните сообраќајни прописи:

Google search engine

Без појас – 350 евра
Зборување на телефон – 100 евра
Превоз на деца надвор од детското седиште – до 350 евра
Пречекорување на брзината во населено место до 30 км на час – 100 евра
Претекнување на полна линија – до 700 евра
Поминување на црвено светло – до 700 евра