Агим Нухиу, заменикот на Бојан Маричиќ: Не се согласувам со неговите помилувања

На списокот за помилување од издржување на дел од затворската казна или за целосно помилување како предлог до претседателот на државата Министерството за правда има 48 лица. Меѓу имињата се и бизнисменот Сеат Кочан, Александар Василевски-Нинџа, контроверзниот сведок на обвинителството за случувањата на 27 април 2017 година, Бобан Илиќ, осуден за убиството на 4 годишниот Алмир во Куманово…

-За предлозите за помилување на некои затвореници, кај заменик министерот за правда не се согласив и секако институционално реагирав!

Google search engine

Предлозите до Управата на затворите за помилување на одредени затвореници кои со своите криминализирани дела вознемируваа граѓани и ги уриваа темелите на државата, никогаш нема да ја добијат мојата поддршка и не треба да имаат поддршка ниту од министерството за правда.

-Никогаш нема да молчиме за каузата на правдата!, напиша заменик-министерот кој доаѓа од редовите на ДУИ.

Конечната верзија на списокот ќе биде испратен до Комисијата за помилување, во кабинетот на претседателот на државата.

- АУДИО РЕКЛАМА -