„7 ГОДИНИ НЕ ЈА ВИДЕЛА СЕСТРАТА, А ЌЕРКАТА 5“ Северина за прв пат проговори за сестра и Маријана по нивната тепачка

Пејачката Северина Вучковиќ се огласи преку својата адвокатка Јасминка Билош.

Имено, пејачката била приведена на загрепскиот аеродром бидејќи наводно ја нападнала сопствената сестра Маријана Поповиќ и и направила расекотини.

Google search engine

Извор близок до пејачката тврди дека сестрата на Северина, Маријана Вучковиќ Поповиќ лажно ја пријавила пејачката за нанесување телесна повреда.

Severina Vučković, Povrede

Северина со нејзината тетка престојувала во станот во кој живее нејзината мајка Ана, а наеднаш дошла Маријана која наводно ја нападнала пејачката и ја повредила. Северина си заминала, а Маријана почнала да удира по вратите на станарите и почнала да плаче и да се фрла по скалите за да се повреди.

Откако низ медиумите почнаа да кружат различни теории за семејната драма на Вучковиќ, Северина се огласи и преку нејзината адвокатка Јасминка Билош.

„Изјавите на Маријана Поповиќ испратени до медиумите се невистинити. Маријана Поповиќ долги години не е дел од нејзиното семејство, по своја волја. Со години не се знае каде живее, не одржува семејни односи, ниту со сопствената ќерка Миа, ниту со мајка му, ниту со сестра му Северина, за која упатува сериозни клевети и поднесува лажни пријави“, стои на почетокот на соопштението.

„Имено, откако седум години не ја видела сестра си, пет години единствената ќерка, а внуката не ја видела во животот.

Извештаите што Маријана Поповиќ ги поднела против сопствената ќерка и Северина, иако ниту автентичноста на мејловите, ниту местото на живеење и контакт на Маријана Поповиќ не биле утврдени, Центарот за социјални работи, подружница Максимир ги зел предвид и директно ги проверил наводите и не да ја утврди вистинитоста на тврдењата од извештаите. Истото го направи и Центарот за социјални услуги Сплит.

Ќерката на Маријана Поповиќ со години била изложена на насилство и клевети од нејзината мајка, па минатата година ја пријавила во полиција во ПП Максимир, кога Маријана Поповиќ и испратила пакет со вознемирувачка содржина.

Severina

Според фактите што ги имаме, Маријана Поповиќ исценирала се. Таа по неколку години непоканета дошла во станот на мајка си, ја малтретирала и физички ја нападнала Северина, ја навредувала, и нанела физички повреди, и го уништила телефонот и и скинала ланчиња од вратот. Кога Северина во придружба на нејзината другарка си заминала, Маријана уште 45 минути ги малтретирала соседите, удирајќи им на вратите, фрлајќи се и се повредила и инсистирала да дојде итната помош и полицијата да добие нејзината лажна кривична пријава. За се има докази и сведоци.

Северина се воздржуваше од правна постапка против нејзината сестра бидејќи сметаше дека таа е само орудие на Милан Поповиќ, кој ја користи за свои потреби“, се вели во соопштението.