Пушењето ја влошува физичката активност и го намалува внесот на храна, а со престанувањето се постигнува спротивниот ефект. Пушачите, во просек, имаат помалку килограми од…
Нашите црева се од особено значење и затоа е потребно повремено да се грижиме за нивно добро и квалитетно чистење од екскрементните остатоци.Потребно е здраво…
Раде Марушиќ од Мостар е еден од најпознатите физиотерапевти и билкари. Низ неговата ординација минале десетици илјади луѓе од целиот свет, а ретки се оние…
Старите навики тешко изумираат. Од таа причина продолжуваме да правиме некои работи кои се штетни за нас, посебно наутро – кога имаме најмалку време за…
Недостатокот на јод во организмот се манифестира со лоша концентрација, недостаток на енергија, екстремен замор, депресија, лош тен на кожата и опаѓање на косата или…
Кога ја видат, луѓето прво ќе помислат дека Памела Џејкобс има околу 30 години. Меѓутоа, со своите 53 години, Памела изгледа речиси совршено. Нејзиниот беспрекорен…
Top