Доколку постојано Ви се спие, уморни сте и немате доволно енергија, тогаш време е за чистење на телото! Чистењето на организмот може да помогне да…
Научниците веќе долго време се обидуваат да ја решат мистеријата на синдромот на хроничен замор – состојба при која нормалната доза на напор води до замор и…
Иако генетиката и физичката активнот имаат главна улога кога се работи за здравјето на мозокот и ризикот од  развој на деменција, исто така огромно влијание…
Разгалете го Вашето тело и душа во парна бања. Притоа, почувствувајте ги и здравствените бенефити за Вашиот организам. Парната, е понежниот облик на бања на…
Во летото значително ја намалуваме употребата на тешка храна, па не е тешко да ослабнеме. Еве една 5-дневна лесна и ултра летна диета со овошје.…
НАСКОРОво Спортскиот Центар Јане Сандански ќе се отвори школа за атлетика за момчиња и девојчиња почнувајќи од 6 годишна возраст. Атлетиката поради нејзината сеопфатност е прогласена за “кралица на…
Top