Научниците од универзитетот Флорида Атлантик ја проучувале ефикасноста на домашните маски во спречување на ширењето на коронавирусот. Тие откриле дека, ако лицето не е покриено…
Шафранот лечи над 90 болести, а експертите тврдат дека е идеален и во борбата против депресија и ментални пореметувања и дека нема ниту еден непосакуван…
Овој магичен лек се споменува во “Илијада” на Хомер, а неверојатниот вкус е воедно и лековит. Оваа супер моќна мешавина се состои од само 2…
Ако имате проблеми со очите, прочитајте ги упатствата подолу. Треба да ги вежбате мускули на очите за да имате подобар вид. Со оваа вежба, ќе…
Многу од луѓето чувствуваат потреба за храна, особено кога се под стрес, а најчесто тоа се намирници со висок процент на масти и шеќер. За…
Каков ефект ќе има една или неколку чаши вино на вашето тело зависи од многу фактори, а особено од неговата разновидност. Знаејќи некои детали, можете…
Top