Рускиот доктор Виктор Хрушчов, автор на книгата за подмладување преку исхрана, смета дека еден од поголемите проблеми на денешницава е лебот. Сите знаеме дека лебот…
Без солта поголем дел од луѓето не можат да го замислат својот оброк, но со овој зачин навистина треба да бидете умерени. Солта е неопходно…
Оваа јапонска метода за лекување се заснова на верувањето дека секој прст на раката е поврзан со функционирање на два внатрешни органи. За да ги…
Малкумина знаат дека ова растение изобилува со витамин кој што може да биде фатален за луѓето кои што патат од кардиоваскуларни болести. Витаминот К го поттикнува…
Сигурно некогаш сте се разбудиле среде ноќ без некоја посебна причина и не сте можеле повторно да заспиете. Што да направите во такви ситуации? Одоговорот…
Витаминот Д се создава по природен пат во човечкото тело, кога тоа е изложено на сонце. Поради тоа, познат е и како “сончевиот” витамин. На…
Top