Јапонска метода за лекување на целото тело за 5 минути: По една недела ќе се чувствувате подобро без лекови и доктори

Оваа јапонска метода за лекување се заснова на верувањето дека секој прст на раката е поврзан со функционирање на два внатрешни органи.

За да ги решите бројните проблеми со физичкото и емотивното здравје, доволно е да го правите ова 5 минути на ден. 

Како функционира оваа метода?

Ако сакате да ги излекувате внатрешните органи, фатете го посакуваниот прст со спротивната рака и силно притискајте 3 до 5 минути. Вашето дишење треба да биде длабоко. Потоа, масирајте ги сите прсти на двете раце, 3 минути.

Палец

Поврзан е со: стомакот и слезинката.

Емоции кои зависат од овој прст: депресија и анксиозност.

Вообичаени симптоми кои се лекуваат со притискање на овој прст: дерматолошки проблеми, главоболка и болка во стомакот.

Показалец

Поврзан е со: бубрезите и бешиката.

Емоции кои зависат од овој прст: страв, несигурност, фрустрација.

Вообичаени симптоми кои се лекуваат со притискање на овој прст: забоболка, болки во мускулите, болка во грбот, проблеми со варење на храната.

 

Среден прст

Поврзан е со: црниот дроб и жолчното ќесе.

Емоции кои зависат од овој прст: бес, неодлучност, иритација.

Вообичаени симптоми кои се лекуваат со притискање на овој прст: мигрена, умор, проблеми со циркулација, менструални болки, главоболка.

Домал прст

Поврзан е со: белите дробови и дебелото црево.

Емоции кои зависат од овој прст: тага, страв, општа негативна состојба.

Вообичаени симптоми кои се лекуваат со притискање на овој прст: лоша дигестија, астма, проблеми со дишењето, дерматолошки проблеми.

Мал прст

Поврзан е со: срцето и тенкото црево.

Емоции кои зависат од овој прст: чувство на тежина, нервоза, сомнеж во себе.

Вообичаени симптоми кои се лекуваат со притискање на овој прст: проблеми со коските, болести на срцето, воспалено грло.

Посветете само 5 минути дневно за да се грижите за своето ментално и физичко здравје без лекови и доктори. По една недела ќе почувствувате подобрување на здравствената состојба.

 

Top