Лекарите го кријат ова од вас! Постои техника за подобрување на видот

Ако имате проблеми со очите, прочитајте ги упатствата подолу. Треба да ги вежбате мускули на очите за да имате подобар вид. Со оваа вежба, ќе го задржите видот во добра форма.

Еден од најважните органи се очите и треба да ги заштитиме колку што можеме.

Тоа е орган кој ја перцепира светлината. Се состои од оптички состав, нервни елементи и придружни и релевантни елементи.

Овие едноставни вежби ќе ви помогнат да одржите оптимален вид. Правењете ги овие вежби наутро, пред спиење или во кое било време кога очите ви се чувствуваат уморни.

Осигурете се дека вашите раце се чисти и опуштени.

Во овој инсерт Лео покажува едноставни вежби кои ги масираат точките на главата, што го забрзува протокот на енергија во очите и помага при разни нарушувања како што се притисокот или заморот на очите.

Top