Исфрлила само неколку работи од исхраната, а по 7 дена го покажала рамниот стомак и извајаните стомачни мускули

Британската реалити ѕвезда Александра Кејн споделила фотографии од нејзиното тело со своите 1,4 милиони следбеници за да открие како патувањата, одредената исхрана и физичката активност можат да влијаат на изгледот.

Со оглед на тоа што објавила колаж од две фотографии, Александра на првата фотографија позира во краток бел топ кој го открива нејзиниот надуен стомак, а веќе на следната фотографија за која таа вели дека настанала една недела подоцна, ги прикажува неверојатните стомачни мускули. 

View this post on Instagram

?? 5 days difference... WHAT?! ?? I just wanted to highlight the reality of what travelling, certain foods and lack of routine can do to your body. The left picture was taken in Los Angeles last week one afternoon - I get serious water retention & constipation from flying, I was staying in a hotel so I was always dining out and had very limited food options as I couldn’t cook my own food or store things in a fridge, I tried to make the best food choices possible but you have no idea how much oil/salt/sugar and other hidden ingredients is added to the dishes and portion sizes etc... regardless of doing my workouts, the bloat was real!!! ? I’m so happy to be home and able to cook my own food and know exactly what I’m eating!!! Just goes to show, a week of not-so-mindful eating won’t undo what you’ve been working on for months... you just have to put it behind you, commit to getting back on track and get yourself feeling good and eating more wholesome foods! Dont be too hard on yourself! Consistency is key. ? I also forgot to mention that I mentally felt horrendous in the left picture - tired, low mood, lacked motivation BUT today I’m back home and back on @alexandrashappybody plan & it feels faaaabulous! ?? (link for my plan in bio) #waterretention #bloating #happybodyplan

A post shared by Alexandra Cane (@alexandralouise__) on

“Левата фотографија е направена во Лос Анџелес минатата недела. Имав проблем со задржување на вода во организмот и констипација. Отседнав во хотел, секој ден јадев во ресторан и имав многу ограничен избор на намирници односно не можев да готвам и да користам намирници кои обично ги имам во фрижидерот. Се обидов да бирам што поздрава храна од кујната на хотелот, но немате поим колку масло, сол, шеќери и други скриени состојки се додаваат во храната... И покрај вежбањето, надуеноста беше постојано присутна”, напишала Кејн во објавата на Инстаграм.

Таа признала дека поради надуеноста се чувствувала ментално лошо како да имала помалку мотивација и била екстремно уморна. Пет дена подоцна се вратила во Англија и започнала да готви оброци, а нејзината фигура повторно се вратила во првобитната состојба.

“Ова покажува дури и една недела лоша исхрана нема да го поништи она на кое работите со месеци. Само мора да го оставите истото зад себе, вратете им се на старите навики и започнете да се храните здраво. Не бидете престроги кон себеси”, додала таа.

И додека повеќето луѓе искрено ѝ заблагодариле што го споделила своето искуство, многумина велат и дека токму солта е намирница која треба да се сведе на минимум. Не само што ја задржува водата во организмот со што предизвикува надуеност, туку и негативно влијае на крвниот притисок.

View this post on Instagram

The bikini returns... ?? @alexandrashappybody

A post shared by Alexandra Cane (@alexandralouise__) on

Top