Станала баба на 32 години: Мајка и ќерка родиле на 16 години!

Стефани Наирн (22) и нејзината мајка Филипа (38) родиле деца на 16 години. Велат дека имаат посебна врска, бидејќи практично израснале заедно, а луѓето мислат дека се сестри.

Филипа (38) веќе има две внуки. Ќерка ѝ Стефани пред 6 години го родила синот Кејден, а пред 3 години станала баба и на девојчето Лајли.

И мајката и ќерката тврдат дека им е многу драго што толку млади родиле деца. Стефани истакнува дека посебно ѝ е драго што рано станала мајка бидејќи сега може мирно да седи и да испие пијалок, додека нејзините врсници стануваат родители и се привикнуваат на новите обврски.

Стефани вели дека со мајка ѝ често излегува во бар, но дека не ѝ е пријатно кога ќе им пријдат мажи.

Во една објава Стефани се обидела да докаже како ѝ било кога станала мајка пред полнолетство.

View this post on Instagram

TEEN PREGNANCY Here’s a topic that I and many other girls are no stranger to , the controversy! “She’s only a baby herself” “babies having babies” Well look this is how it is , YES people under seventeen are sexually active . Not all but some . I mean yes it’s not supposed to happen but is does and I’m sure will continue to happen . Young people are always becoming parents ! My mom was a young mum and now I am too ! I was sixteen when I became a mummy . I did everything the exact same as a mother of thirty would have . I fed, washed and clothed my babies and guess what ? They are still perfect , still the exact same as any other child . Don’t get me wrong it was tough at times .. tears where shed but the smiles cured everything ! I just want young girls to know sex will still be there when you’re older you don’t have to give it up so young ! And protection is so important not just from pregnancy. But from horrible infections and diseases! Some that cannot be reversed and trust me on the fact that a baby takes a lot of work ! .. never mind two ! .. what’s everyone else’s thoughts ? ! And for any young mums in cork , there is an amazing support service teen parents support program. Ask for trish .. slay young mummies !! And carry on doing the best you can ❤️ . Steph x

A post shared by Steph Nairn (@stephs_crazy_world) on

„Да, луѓето пред 18 години стануваат сексуално активни. Знам дека не би требало, но тие го прават тоа. Родив дете кога имав 16 години. Луѓето коментираа дека дете родило дете, но знаете што? Родив исто како мајка на 30-ти години, хранев, перев, го чував детето. Имаше тешки моменти, но нивните насмевки лечеа сè. Сепак, сакам да им кажам на младите девојки дека не мораат да брзаат со некои работи и да користат заштита, не само поради бременост, туку и поради полови болести, а на сите млади мајки на светот им посакувам да продолжат да се трудат околу своето дете, да не им обрнуваат внимание на коментарите од средината и да знаат дека не се единствени“, напишала Стефани. 

View this post on Instagram

How long did we last in the pub ?

A post shared by Steph Nairn (@stephs_crazy_world) on

Top