Какви автомобили возат најбогатите луѓе на планетата?

Овие луѓе се едни од најбогатите лица на нашата планета, а веројатно ќе останат запаметени и ќе бидат споменувани уште долго време поради количината на пари која ја заработиле.

Меѓутоа, иако имаат милијарди кои никогаш не можат да ги потрошат, тие водат скромен живот и се трудат да не се “расфрлаат” со парите и да не купуваат работи кои не им се потребни. 

Тоа најдобро се согледува преку автомобилите кои ги возат. Повеќето луѓе би купиле некој спортски автомобил или лимузина од злато кои би вределе неколку милиони, но овие милијардери се задоволуваат со мали работи и не ја бараат среќата во материјалниот свет. Тие возат автомобили кои им одговараат и кои се функционални и не им се потребни скапоцени и луксузни “играчки” со кои ќе ги привлекуваат сите погледи каде и да возат.

Во продолжение, погледнете што сè возат најбогатите луѓе на планетата кои можат да го имаат буквално секој автомобил кој ќе го посакаат.

Џеф Безос – Honda Accord

 

Марк Закерберг – Honda Fit

 

Илон Маск – Tesla Model S

 

Бил Гејтс – Porsche 911 (1988)

 

Џек Ма – Roewe RX5 SUV

 

Тревис Каланик – BMW M3 (1999)

 

Ричард Бренсон – Morris Minor (1968)

 

 

Top