Цел свет гледа во оваа чаша и никој нема одговор на прашањето: Дали вие ја гледате сламката?

На интернет се појави оптичка илузија која ги опседна социјалните мрежи и се “заканува” да стане култна како и познатиот “златен фустан”.

Доколку сте во тек со виралните оптички илузии на интернет, веројатно се намачивте со фотографијата од балерината и прашањето на која страна се врти таа или пак наидовте на фотографијата од слон и прашањето на кое никој не го пронајде одговорот – колку нозе има? 

Но, интернетот сега има нова задача за вас. Имено, на оваа фотографија на која се гледа чаша со коцки мраз, се крие и една сламка, но ретко кој успеал да ја забележи без никаква помош.

 

Ако сте како и повеќето луѓе, тогаш со сигурност веќе гледате со минути во неа и немате претстава каде може да се крие сламката.

А еве го и одговорот:

 

Колку време ви беше потребно?

Top