Поранешната Плејбој зајачица победила 12 илјади мажи, а сега се свртува кон жените: "Многу сум возбудена, едвај чекам да започнеме"

Формула 1, на воодушевување на голем број луѓе, одлучи да покрене посебно натпреварување кое ќе биде наменето исклучиво за жени. Женските трки започнуваат во 2019 година, а иако натпреварувањето се уште не започнало, многу навивачи веќе имаат своја омилена Формула 1 девојка.

Станува збор за Дорин Сидел, која е една од 55-те жени возачи кои ќе добијат прилика да се докажат во возење на Формула 1. 33-годишната поранешна Плејбој зајачица воодушевува со перформансите на патеките, а веќе неколку години има сон да вози трки. Таа за Плејбој се фотографирала во 2008 година, а една година подоцна е избрана за најубавата Плејбој девојка во Германија. 

Една од најубавите зајачици често патувала низ светот и промовирала настани организирани од Плејбој и тука се родила љубовта кон автомобилите и трките. Во 2011 година, таа започнала да се трка, а нејзиниот спонзор бил токму популарното машко списание.

Резултат со слика за doreen seidel

Досега во кариерата има победено 12 илјади мажи, а сега има прилика да се проба и во женските натпревари. Многумина ја поддржуваат одлуката на Формула 1 и сметаат дека таа е напредна, но има и такви кои сметаат дека со тоа се продлабочува јазот помеѓу мажите и жените. Сидел пак гледа на ваквата одлука како голема шанса за докажување.

"Многу сум возбудена што сум дел од ова и едвај чекам да ги запознаам сите останати натпреварувачки во јануари", напишала Дорин на својот Инстаграм профил.

Резултат со слика за doreen seidel

Поврзана слика

Резултат со слика за doreen seidel

 

primer 8

Top